Gert Jan studeerde werktuigbouwkunde aan de HTS. Daarnaast heeft hij de opleiding Master Engineering Product design gedaan. Sinds 1986 is Gert-Jan onafgebroken werkzaam als constructeur, ontwerpleider, project manager en hoofd engineering op het gebied van de ontwikkeling van windturbines. De meer bekende werkgevers waren NedWind, NEG-Micon, Lagerweij en Suzlon. Inmiddels werkt Gert-Jan bij STX Windpower B.V. aan de ontwikkeling van permanent magneet direct-drive windturbines. Gert Jan is sinds 1986 bestuurslid van de windcoöperaties de ZuidWester en later UWind.

Ook was Gert Jan actief bij de Werkgroep v/d raad van kerken Nieuwegein (1994-2005) en in 2006 was hij vrijwilliger bij het daklozen restaurant 'Het Smulhuis" in Utrecht.

Marten studeerde experimentele Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Na een jaar van werken in de geluidshinder problematiek maakte hij de overstap naar de administratieve automatisering. Marten werkte vanaf 1984 als programmeur, business- en informatieanalist, technische- en functioneel ontwerper en ICT-architect in de ICT bij ASR. Vanaf 2012 voert hij als ZZP-er opdrachten uit op dat gebied.

Marten was van 2001 – 2011 actief bij het Nederlands Genootschap voor Informatici (NGI) en daar enige jaren bestuurslid van de afdeling Architectuur.  Marten is sinds 2010 lid van UWind  en is daarnaast ook lid van de Windvogel (een meer landelijk opererende Windmolen coöperatie)  en neemt verder als obligatiehouder o.a. deel in het windpark Houten. Marten wil graag als burger meer stappen maken in het verder verduurzamen van de energievoorziening van Nederland en wil iedereen oproepen om ook zelf aan de slag te gaan om gezamenlijk af te komen van bijvoorbeeld een veel te grote ‘CO2 Footprint’. Inmiddels heeft Marten zelf ook tiental zonnepanelen op zijn woning laten installeren.

Bert heeft de Commercieel Economische richting gevolgd aan de HEAO-Eindhoven.  Daarna is hij al snel ingestapt in de –toen nieuwe- automatiseringsomgeving als junior systeem ontwerper bij Amev Utrecht.  Via Centraal Beheer, Staatsbosbeheer, ZZP-er en Ordina uitgegroeid tot Senior Oracle Software Engineer. Kortom, geen directe link met de energie business.

 Maar wel altijd geïnteresseerd geweest in duurzaamheid en duurzame energieopwekking.
Al vroeg lid geworden van UWind en lang gewacht op de realisatie van ons windpark.
Vanaf het begin lid en geabonneerd op ‘De Kleine Aarde’ en de ‘Twaalf ambachten’.
En sinds een paar jaar de trotse bezitter van een eigen EnergyBall windmolen en een 9-tal zonnepanelen op het dak.

Bert is medeoprichter van het jongerenwerk in Houten (valt nu onder Houten&Co) en heeft daar gedurende 20 jaar zijn bestuurlijke ervaring opgedaan in diverse functies.