Houten, 6 oktober 2013

Mirjam Tielen heeft de geschiedenis rond het windpark in Houten samengevat in het boek "Gegrepen door de wind, een kleine geschiedenis". In het 70 pagina’s tellende full colour boek wordt de achtergrond van windcoöperaties beschreven en wat UWind voor en tijdens de projectontwikkeling in Houten zoal heeft meegemaakt. Maar ook de rol van de gemeente Houten en energiebedrijf Eneco worden beschreven. Daarnaast zijn een uitgebreid fotoverslag van de bouw en een collage van alle krantenberichten rond het windpark in het boekje opgenomen.

Het boek is op vrijdag 4 oktober jl. verschenen tijdens de officiële opening van windpark Houten. Deze opening werd samen met zo’n 250 mensen gevierd in de sportkantine bij de meest oostelijke turbine; de 'poldermolen'. De officiële opening vond uiteraard plaats bij de turbine zelf. De aanwezigen werden in een lange stoet naar de turbine geleid o.l.v. blaasorkest Tutti Saxi uit Utrecht.

Het boek "Gegrepen door de wind" is vanaf nu verkrijgbaar bij diverse boekhandels in Houten (Wijs, Read Shop en Bruna) voor €13,50 of kan besteld worden per post door 15,- over te maken naar bankrekening 4124440, t.n.v. M. Tielen, Utrecht, o.v.v. ‘gegrepen door de wind’, naam en adres.